Руските войски продължават провеждането на настъпателни действия в направления като Купянск,

...
Руските войски продължават провеждането на настъпателни действия в направления като Купянск,
Коментари Харесай

Украйна: Русия нанесе над 40 удара за денонощие


Руските войски не престават провеждането на настъпателни дейности в направления като Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиевка и Новопавловка. Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във " Facebook ", представен от " Укринформ ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9271
През миналия ден руските войски са нанесли 41 въздушни и три ракетни удара, в това число два по гражданска инфраструктура в Краматорск в региона на Донецк. Противникът също по този начин е разкрил огън 32 пъти с реактивни системи за залпов пукотевица (РСЗО) по гражданска инфраструктура в Донецка и Херсонска област.

Във волинското, полиското, сиверското и слобожанското направление ситуацията остава непроменена. Не бяха открити настъпателни групировки на съперника.

Над 20 обитаеми места попаднаха под противников обстрел, а точно Хай в Черниговска област, Средина Буда, Бруски, Атинске и Степок в Сумска област и Уди, Ветеринарно, Козача Лопан, Мали Проходи, Старица и Дворична в Харковска област, написа news.bg.

В купянското и лиманското направление съветските войски са разкрили огън близо до Купянск и Пищане в Харковска област и Новоселивско, Стелмаховско, Червонопопивско, Дибровско, Серебрянско горско стопанство в Луганска област.

В Бахмутско направление руските войски са обстрелвали Николаевка, Спирне, Веселе, Берестово, Билохоривка, Красна Гора, Часов Яр, Бахмут, Северно и Майорск в Донецка област.

В авдиевското и новопавловското направление противникът с танкове, минохвъргачки и артилерия обстрелва Авдиевка, Первомайске, Водяне, Красногоровка, Маринка, Бохоявленка, Новомихайловка, Золота Нива, Пречистивка и Въгледар в региона на Донецк.

В запорожско направление съветските войски са разкрили огън по Времивка и Новопол в Донецка област и Олхивске, Гуляйполе, Степове, Щербаки, Новоандриевка, Орихов и Чаривне в Запорожка област.

В херсонското направление под противников обстрел попаднаха шестнадесет обитаеми места, а точно Качкаровка, Токаривка, Веслеле, Антоновка, Берегово и Херсон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР